Вітаємо Вас на сайті нашої школи! Сподіваємось, він буде цікавим і корисним для Вас!

пʼятницю, 25 листопада 2022 р.

Запали свічку пам'яті

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
Пенська О.В. підготувала та провела виховний захід «Запали свічну пам'яті».
Ведучі заходу зазначили, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших – Голодомор . Учні дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, переглянули відео – спогад «Про Голодомор на Україні 1932-1933 років».

Пам'ятаємо!

ПАМ'ЯТАЄМО...
Щороку у четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.
Учні 2 класу не залишилися осторонь. На уроці образотворчого мистецтва діти ознайомилися із презентацією "Запали свічку пам'яті", переглянули мультфільм "Голодний дух", виготовили символічну свічку. Адже свічка є символ пам'яті про біль українців у часи голодомору.
Кожен учень прикріпив на "Панно пам'яті" виготовлену свічку промовляючи слова "ПАМ'ЯТАЄМО"

День пам’яті жертв голодоморів!

НЕ ЗАБУДЕМО!
День пам’яті жертв голодоморів – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.
Щоб ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу, навчити бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати її як білі, так і чорні сторінки та виховувати здатність на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів українців у нашому закладі було проведено виховну годину «Хліб…Ціна йому - життя» (кл. кер. 5 класу Марчук Х.І.). Діти ознайомились із презентацією «Хліб…Ціна йому - життя» , прочитали розповідь про хліб, повторили правила шанобливого ставлення до хліба, ознайомились із історією квітки-незабудьки. Учні 5 виготовили квітки-незабудьки, символ Голодомору, та прикріпили їх на "Панно пам’яті" промовляючи слова "Не забуду!"
В кінці заходу кожен учень отримав «крихту» хліба.
. Послухайте, діти, мою настанову:
Їж, сину, хліб, та пам`ятай, що в ньому
Саме життя закладено людей.
І сонце українське, й звуки грому,
Мозольний труд і посмішка очей.
Їж, сину, хліб і не кидай додолу,
А підніми, коли не там лежить.
А як сідаєш, сину, мій до столу,
То пам`ятай, що хліб - це значить жить!